Main menu

XI. Pályázati Táncverseny - 2017
Táncművészeti Tagozat

 

Pályázati táncversenyt rendeztek a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban. A megmérettetésnek számos nyertese lett, két Universitas gyűrűt is kiosztottak.

 

Néptánc és kortárs,- modern tánc kategóriában indultak a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium tanulói 25 versenyszámban.
A nívós zsűri elnöke, Szakály György úgy gondolja, "... nem az eredmény a legfontosabb, hanem a versenyre való felkészülés, az a próbaidőszak, amikor egy kézzelfogható célért dolgoznak a táncosok."
A néptánc kategóriában a kiválasztás egyik szempontja az volt, hogy az előadók mennyire tudták ötvözni a különböző tájegységek táncait a mai mozgásvilággal. A Magyar Táncművészeti Egyetem rektora azt is megemlítette, hogy egyfajta pluszt keresett a produkciókban.

 

A táncosok tagozatvezetője, Szilágyi Zsolt úgy látja, "...egy igényes versennyel még mindig lehet a tanulókat ösztönözni arra, hogy jól és sokat dolgozzanak." Az eseményen azt is kifejtette, hogy a díjak átadása után komoly szakmai értékelést is kapnak a jövő táncművészei, így nem csak a művészi, szakmai oldal teljesül, hanem a pedagógiai is.

 

 

 

 

Kállai Kettős Néptánc Fesztiválon a Kisfigurás Táncegyüttes együttesi különdíjat kapott az Időkerék című műsorával. A műsor egy tánctörténeti utazás, melyben az őskor táncaitól eljutunk a XXI. századi show táncokig. A műsorban kortárs,- moderntánc, valamint néptánc tagozatos növendékek is közreműködtek. A műsor rendezője Antal Dóra és Antal Roland. A koreográfiákat készítették: Antal Dóra, Antal Roland, Némethy Mária, Szakály Viktória, Szilágyi Zsolt.

 

 

 

 

A Filharmónia Magyarország szervezésében 2016. őszén, a Szabolcs - Szatmár – Bereg megyei Ifjúsági bérletsorozat keretében a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium végzős növendékei egy turnén vettek részt. A film bemutatja egy előadás történetét.